Την αλλαγή του φορολογικού συστήματος δεσμεύτηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίστηκε βέβαιος ότι το κόμμα του μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο το φορολογικό τοπίο της χώρας και εξέφρασε τη σιγουριά του για πως μπορεί να φέρει επενδύσεις στην Ελλάδα.

«Θα αλλάξουμε το φορολογικό σύστημα. Θα γίνει σταδιακή αποκλιμάκωση των φορολογικών συντελεστών με λιγότερες κλίμακες και προσαρμογή των φορολογικών συντελεστών ανάλογα με την πραγματική απόδοση της ελληνικής οικονομίας. Το πρόγραμμά μας επεξεργάζεται αυτή τη στιγμή. Στη Θεσσαλονίκη το Σεπτέμβριο θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε τους βασικούς άξονες του προγραμματικού μας λόγου. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και πώς πρέπει να φέρουμε δουλειά στην Ελλάδα», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υπάρχουν κεφάλαια που ψάχνουν αγωνιωδώς να τοποθετηθούν κάπου. Η Ελλάδα έχει γίνει λόγω συνθηκών πολύ πιο φθηνή. κι εμείς έχουμε τον τρόπο να φέρουμε επενδύσεις στην Ελλάδα», συμπλήρωσε.

«Δεν πρόκειται να μοιράσουμε τη μιζέρια όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα», σχολίασε με καυστικό ύφος μεταξύ άλλων.