Ο Γενικός Εισαγγελέας Jeff Sessions ανέθεσε στους εισαγγελείς του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να ανακρίνουν πράκτορες του FBI που ερεύνησαν την αμφιλεγόμενη συμφωνία Uranium One, με την οποία πουλήθηκε το 20% των κοιτασμάτων της χώρας σε Ρώσους.

Η έρευνα του FBI, που διεκόπη ανεξήγητα, είχε αποκαλύψει μυστική συνάντηση Μπιλ Κλίντον – Πούτιν στη Ρωσία λίγες μέρες πριν την υπογραφή της συμφωνίας και στοιχεία για ύποπτα εμβάσματα-δωρεές προς το Ίδρυμα Κλίντον από Ρώσους επιχειρηματίες και αξιωματούχους με σχέσεις με το Κρεμλίνο.

Η έρευνα του FBI ξεκίνησε αρχικά με τη διαρροή χιλιάδων emails της Χίλαρι Κλίντον με απόρρητα στοιχεία για συμφωνίες και επαφές που είχε ως Secretary of State. Αν και το FBI άφηνε υπόνοιες αρχικά ότι η Κλίντον ελέγχονταν για υπόθεση κακοδιαχείρισης των δεδομένων, λίγες ημέρες μετά, οι ερευνητές δέσμευσαν στοιχεία από οργανισμούς που ενεπλάκησαν στη συμφωνία Uranium One όπως το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ, την NSA, τις μυστικές υπηρεσίες, μέχρι και την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Γιατί συγκεκριμένα για την υπόθεση Uranium One;

Πολύ απλά γιατί βρέθηκαν μπροστά σε συγκλονιστικά στοιχεία που αφήνουν έντονες υπόνοιες για εμπλοκή των Κλίντον σε δωροδοκία προκειμένου να κλείσουν τη συμφωνία.

Τώρα φαίνεται ότι ο Γενικός Εισαγγελέας ανασύρει την υπόθεση από το συρτάρι γιατί έχει πειστεί ότι τα στοιχεία αυτά είναι ικανά να στείλουν την Χίλαρι στο εδώλιο του κατηγορουμένου για δωροδοκία και απιστία.