Η Chevrolet αποκάλυψε την ισχυρότερη Camaro και οι φίλοι της αυτοκίνησης έχουν αναστατωθεί. Η ZL1 ζωγραφίζει χαμόγελα στα πρόσωπα των οπαδών της αντισυμβατικής οδήγησης.

Η σχεδίαση είναι αμερικάνικη, όπως περιμένουμε από κάθε Musclecar που σέβεται το παρελθόν του. Η νέα Camaro είναι εύκολα αναγνωρίσιμη από την επιθετική της εμφάνιση με την νέα γρίλια και το μεγάλο splitter μπροστά. Το νέο καπό με το χαρακτηριστικό αεραγωγό για την ψύξη του κινητήρα να μαγνητίζει το βλέμμα.

 

Στην γρηγορότερη Camaro οι μπροστινοί θόλοι είναι μεγαλύτεροι, τα πλευρικά τμήματα είναι άκρος επιθετικά και η μεγάλη αεροδυναμική πτέρυγα στο πίσω μέρος του οχήματος μας προδιαθέτει για «άτακτες» βόλτες. Την «αλήτικη» εικόνα του αμερικάνικου οχήματος συμπληρώνουν οι τροχοί των 20 ιντσών και τα ελαστικά της Goοdyear, Eagle F1 Supercar, που εξελίχθηκαν ειδικά για αυτό.

 

Στο εσωτερικό της ZL1 τα καθίσματα είναι Recaro, το τιμόνι είναι αρκετά σπορτίβικο όπως και ο νέος επιλογέας. Καλόγουστες θα χαρακτήριζα τις λεπτομέρειες όπως οι κόκκινες ραφές και τα διακριτικά ZL1 στην καμπίνα των επιβατών.

Κάτω από το καπό της νέας Camaro βρίσκεται ο γνωστός μας από την Corvette Z06 V8 κινητήρας των6,2 λίτρων που με την βοήθεια ενός μηχανικού υπερσυμπιεστή, αποδίδει 640 ίππους, κάνοντας την ZL1 την ισχυρότερη ιστορικά έκδοση του αυτοκινήτου. Ο κινητήρας συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων και προαιρετικά με το νέο αυτόματο κιβώτιο δέκα σχέσεων.

 

Ένα τόσο δυνατό αυτοκίνητο δεν θα μπορούσε παρά να «φοράει» ενεργή ανάρτηση Magnetic Ride, φρένα με την υπογραφή της Brembo και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Στα διαθέσιμα συστήματα προστίθεται ένα σύστημα διαχείρισης ροπής, launch control καθώς και η δυνατότητα επιλογής προγραμμάτων οδήγησης.