Σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυρ. Μητσοτάκη, με αφορμή το αίτημα για παραίτηση του, εξαπέλυσε ο υπουργός Παιδείας κ. Νίκος Φίλης, σημειώνοντας ότι «ούτε η κυβέρνηση ούτε εγώ προσωπικά σκοπεύουμε να προσφέρουμε αυτό το δώρο στον κ. Μητσοτάκη».

Ερωτηθείς για το αίτημα της ΝΔ να παραιτηθεί ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης είπε: «Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΝΔ ζητά την παραίτησή μου. Τώρα, που ο κ. Μητσοτάκης έχει αγκαλιάσει το ακροδεξιάς κατεύθυνσης κίνημα «Παραιτηθείτε» είναι φυσιολογικό να εντάσσει και τη δική μου παραίτηση στο γενικότερο αίτημά του. Ούτε η κυβέρνηση ούτε εγώ προσωπικά σκοπεύουμε να προσφέρουμε αυτό το δώρο στον κ. Μητσοτάκη».

ΝΔ: «Ξεπέρασε κάθε όριο, να παραιτηθεί αμέσως»

Την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσαν για μία ακόμη φορά οι δηλώσεις του υπουργού παιδείας, Νίκου Φίλη, ο οποίος αμφισβήτησε τη νομιμότητα της αντικυβερνητικής συγκέντρωσης στο Σύνταγμα στις 15 Ιουνίου από την κίνηση « Παραιτηθείτε».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι: «Ο κ. Φίλης ξεπέρασε κάθε όριο, ακόμη και για αυτήν την ιδεοληπτική και ανίκανη κυβέρνηση στην οποία μετέχει. (…) Η προκλητική του δήλωση περί ορίων συνταγματικής ανοχής για τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του κινήματος «Παραιτηθείτε», δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα Δημοκρατίας».

Η Νέα Δημοκρατία καταλήγει στην ανακοίνωσή της πως: «ο υπουργός Παιδείας θα πρέπει να συμβολίζει τον πλουραλισμό και το σεβασμό στη διαφορετική άποψη. Οφείλει να ζητήσει συγγνώμη και να παραιτηθεί αμέσως».