Φόρο τιμής στους 32 νεκρούς των επιθέσεων της 22ας Μαρτίου απαίτησαν περίπου 7.000 άνθρωποι στις Βρυξέλλες με «μια πορεία εναντίον του τρόμου και του μίσους», που πραγματοποιήθηκε έπειτα από έκκληση ομάδας οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία.

Η κύρια πορεία ξεκίνησε από τον σιδηροδρομικό σταθμό Γκαρ ντι Νορ και αργότερα ενώθηκε με μια δεύτερη, που είχε αφετηρία τη συνοικία Μόλενμπεκ. Στην κορυφή της πορείας, ένα πανό έγραφε στα γαλλικά και τα ολλανδικά «Όλοι μαζί εναντίον του μίσους και του τρόμου». Ακολουθούσε ένα όχημα της πυροσβεστικής με τον φάρο αναμμένο για να συμβολίσει τον σημαντικό ρόλο των διασωστών, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των πυροσβεστών Πιέρ Μεΐς.

Στις πρώτες γραμμές της πορείας βρίσκονταν οικογένειες των θυμάτων και ακολουθούσαν οι αντιπρόσωποι διαφόρων θρησκευτικών κοινοτήτων. Μέλη μιας ένωσης διαθρησκευτικού διαλόγου κρατούσαν ένα μεγάλο πανό που έγραφε «Together in peace» (Μαζί εν ειρήνη) με σκίτσα περιστεριών.

Στην πορεία μετείχαν αντιπρόσωποι όλων των θρησκειών, ιδιαίτερα μουσουλμάνοι με το σύνθημα «η αγάπη είναι η θρησκεία μου και η πίστη μου».

Η πορεία –πολυπολιτισμική, οικουμενική και ως επί το πλείστον σιωπηρή– επρόκειτο να καταλήξει το απόγευμα στην πλατεία Φοντενά, όπου θα πάρουν τον λόγο συγγενείς των θυμάτων, διασώστες και εργαζόμενοι του αεροδρομίου των Βρυξελλών, που επλήγη από διπλή επίθεση καμικάζι. Η διαδήλωση αυτή επρόκειτο αρχικά να πραγματοποιηθεί στις 27 Μαρτίου, πέντε ημέρες μετά τις επιθέσεις. Όμως είχε αναβληθεί, καθώς οι αρχές είχαν εκφράσει φόβους για την ασφάλεια των διαδηλωτών.