Thousands of people pro eu supporters of flocked to Syntagma square during a rally in front of the parliament building in Athens

Στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθούν σήμερα οι δύο συγκεντρώσεις του κινήματος «παραιτηθείτε».

Το ραντεβού έχει οριστεί για τις 18:30 στην πλατεία Συντάγματος και για τις 20:00 μπροστά από τον Λευκό Πύργο.

Οι διοργανωτές τονίζουν ότι στη συγκέντρωση δεν έχουν χώρο ούτε χρώματα, ούτε κόμματα, ούτε συνδικάτα και καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν.

Την ίδια ώρα, στα ύψη έχει φτάσει η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το κίνημα «παραιτηθείτε» με αφορμή τη σημερινή συγκέντρωση στην πρωτεύουσα.

Η Νέα Δημοκρατία επαναλαμβάνει ότι πρόκειται για ακομμάτιστη διαδήλωση τονίζοντας ότι όποιος επιθυμεί μπορεί να πάει ενώ η κυβερνητική εκπρόσωπος επισημαίνει ότι το «Παραιτηθείτε» είναι ένα αίτημα το οποίο κινείται εχθρικά ως προς τη χώρα.

Η Όλγα Γεροβασίλη κληθείσα να σχολιάσει την συγκέντρωση «Παραιτηθείτε», υπογράμμισε ότι «το δικαίωμα του καθενός να διαδηλώσει και να πει την άποψή του, είναι αναφαίρετο», ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να διαδηλώσει όπως εκείνος νομίζει και πως η κριτική αφορά το γιατί γίνεται και ποια είναι τα αιτήματα.

«Το “παραιτηθείτε”, λοιπόν, στη σημερινή συγκυρία είναι ένα αίτημα το οποίο δεν απαντά σε ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και το οποίο κινείται εχθρικά στη χώρα, αυτή τη στιγμή. Με αυτή την έννοια, το σχολιάζω πολιτικά μόνο», τόνισε η κ. Γεροβασίλη.

Κουμουτσάκος: Οι δηλώσεις Φίλη έδωσαν διάσταση στο θέμα

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ από την μεριά του επανέλαβε ότι πρόκειται για ακομμάτιστη διαδήλωση, ότι η ΝΔ δεν εμπλέκεται και ότι οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη ήταν αυτές που έδωσαν διάσταση στο θέμα.

Ενώ μέσω ανάρτησης μιας φωτογραφίας στο Twitter του, ο Γιώργος Κουμουτσάκος ρώτησε την Όλγα Γεροβασίλη αν της θυμίζει κάτι.

Στην εικόνα είναι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση και ευρισκόμενοι στο περιστύλιο της Βουλής κρατούσαν πανό το οποίο έγραφε «Καταστρέφετε τη χώρα. Φύγετε τώρα».

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση ενισχύει τους «Παραιτηθείτε» γιατί είναι εύκολος αντίπαλος

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας «στον ενικό» και τον Νίκο Χατζηνικολάου διατύπωσε τη θέση ότι την πρωτοβουλία έβγαλε στην επιφάνεια η κυβέρνηση με στόχο να την ενισχύσει ως εύκολο αντίπαλο, ώστε να μην αντιπαρατεθεί με το οργανωμένο λαϊκό κίνημα αντίστασης και αντίδρασης στα μέτρα.

Θεοδωράκης: Δεν καπελώνουμε κανέναν και καμία κινητοποίηση

Ο επικεφαλής του Ποταμιού υποστήριξε πως τα στελέχη του κόμματός του είναι ελεύθερα να πράξουν και να αποφασίσουν αν θα δώσουν το παρόν.

Η Ένωση Κεντρώων δεν θα συμμετάσχει στη διαδήλωση

Ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Καλλιάνος επεσήμανε ότι η Ένωση Κεντρώων δεν θα συμμετάσχει στην σημερινή εκδήλωση, ωστόσο σημείωσε ότι «αν κάποιος φίλος του κόμματος θέλει να πάει δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα».

Tο κίνημα «Παραιτηθείτε» ενημέρωσε την Εισαγγελία για την συγκέντρωση

Αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, απέστειλε η εκπρόσωπος της οργανωτικής επιτροπής του «παραιτηθείτε, Ούτε Χρώματα, Ούτε Κόμματα, Ούτε Συνδικάτα, Πολίτες Μόνο» Ελένη Κριτσιδήμα.

Ειδικότερα, με την αναφορά γνωστοποιεί στην κυρία Κουτζαμάνη ότι το «παραιτηθείτε» οργανώνει μια «ειρηνική συγκέντρωση με αιτήματα και μηνύματα στο πλαίσιο του Συντάγματος, με πλήρη σεβασμό στους θεσμούς και χωρίς πράξεις βίας κατά προσώπων ή πραγμάτων».

Παράλληλα, η κυρία Κριτσιδήμα ενημερώνει την ανωτάτη εισαγγελική λειτουργό, ότι έχει αποστείλει σχετική επιστολή για την συγκέντρωση, στον Δήμαρχο Αθηναίων, ενώ παράλληλα υπέβαλε σχετική αίτηση χορήγησης άδειας χρήσης της πλατείας Συντάγματος.

Επίσης, αναφέρει ότι υπέβαλε αίτηση στον γενικό αστυνομικό διευθυντή, προκειμένου να ληφθούν τα αναγκαία εκείνα μέτρα για την προστασία της συνάθροισης και των πολιτών που θα συγκεντρωθούν.

Αντισυγκέντρωση διοργανώνουν αντιεξουσιαστές

Αντισυγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν στις 19:00 στο Σύνταγμα οι αντιεξουσιαστές, την ίδια ώρα δηλαδή που έχει προγραμματιστεί η αντικυβερνητική διαδήλωση με το σύνθημα #Παραιτηθείτε. Σχετική προαναγγελία αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Δηλώσεις πολιτικών για το «παραιτηθείτε»

Μέσα από τη συχνότητα του Real Fm 97,8 ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης είπε ότι εμφανίζεται ως απολιτίκ κίνηση και τόνισε ότι «έχει το σπέρμα μιας αντιδημοκρατικής και ακροδεξιάς λογικής».

«Αγωνιστήκαμε για να έχει το δικαίωμα ο καθένας να εκφράζει ειρηνικά όποια άποψη νομίζει. Ας πούμε εμένα μου θυμίζει αυτή η αυριανή εκδήλωση, μια άλλη το 1983 περίπου που βγήκαν ορισμένες κυρίες με τα γουνάκια και με τα βραχιόλια, να διαμαρτυρηθούν εναντίον της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής αναφερόμενος στην εκδήλωση που διοργανώνει το κίνημα «Παραιτηθείτε».

«Μία συγκέντρωση είναι. Να πάνε οι άνθρωποι να το ευχαριστηθούν. Καπελάκι να έχουν γιατί έχει ζέστη και νεράκι», είπε στον Real Fm 97,8 ο Γιώργος Κυρίτσης.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Γεράσιμος Γιακουμάτος ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση και αναφερόμενος στην εκδήλωση των «παραιτηθείτε» είπε: «Αυτή την τραγικότητα, αυτή τη κοσμογονία, την έχουν καταλάβει ή παίρνουν χάπια ληγμένα και δεν έχουν καταλάβει τίποτα; Κοιτάνε μόνο τα καλσόν και κολαγόνα;».

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος και ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας για το κίνημα «παραιτηθείτε», μιλώντας στον Real Fm 97,8.