Με μία δήλωση που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για εκλογικό νόμο και συνταγματική αναθεώρηση σχολίασε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη το ενδεχόμενο για τις σχετικές αλλαγές.

Όπως υπογράμμισε στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξει ένας ευρύς διάλογος, και με τα κόμματα αλλά και με την κοινωνία για τις αλλαγές στη συνταγματική αναθεώρηση.

Απαντώντας στην ερώτηση αν η κυβέρνηση σκέπτεται να θέσει τις προτάσεις της συνταγματικής αναθεώρησης στην κρίση της ελληνικής κοινωνίας με δημοψήφισμα, η κ. Γεροβασίλη είπε ότι δεν έχει συζητηθεί ή αποφασιστεί κάτι τέτοιο, αλλά δεν αποκλείεται κιόλας.

Ειδικότερα για τον εκλογικό νόμο, η κ. Γεροβασίλη είπε πως η πρόταση της κυβέρνησης θα κατατεθεί σύντομα και θα είναι «στην κατεύθυνση της απλής αναλογικής».

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες ο Πρωθυπουργός μέχρι τα τέλη Ιουλίου αναμένεται να έχει ανακοινώσει τις προτάσεις του κόμματός του για την αλλαγή του εκλογικού νόμου και την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Ωστόσο απαντώντας στην ερώτηση για το αν θα περιληφθεί στην πρόταση της κυβέρνησης απευθείας εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό, η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι είναι πολύ πρόωρο να πούμε ποιες θα είναι οι προτεινόμενες αλλαγές στη συνταγματική αναθεώρηση. «Η πρόταση μας θα κατατεθεί σε διάλογο και πρόθεση μας είναι ο διάλογος αυτός να διαρκέσει περίπου ένα χρόνο», είπε και θύμισε ότι θα ανοίξει η συζήτηση στην τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο και θα κλείσει στην επόμενη.